HemmaDen här bilden är så JÄVLA rolig.
Ser ni varför?

Nice!

Hej! Jag har varit i Nice, med min familj och Isabelle. Det har varit skitvarmt men illa trevligt. Nu ska jag bjuda er på ett smakprov.

La plage


Isabelle hängde med och hon var lika fin som alltid.


Dag 1 hade vi -för andra gången!- missat att det var nationaldagen. Helt stört, i och med att vi gjorde exakt samma tabbe 2007 när vi tågluffade. Men vi ropade Vive la France och såg massa fyrverkerier i alla fall. Stranden var helt full.


Vi bodde ungefär såhär (inte just på den här gatan men en nästan likadan). Mitt i gamla stan, det var ganska nice (haha). Inte så många andra turister som bodde så.


Dag 5 satt vi på ett café i skuggan och jag drack cappucino för första gången i mitt liv. Men det var gott!


Edvin var med.


Jag och Isabelle också.


Vi satt mycket på stranden. Varje eftermiddag ungefär. Och så gjorde vi kvällsmat som vi bar ner dit och åt precis framför vattnet. Sedan kastade vi mackor och hittade på tävlingar. Rättning; jag hittade på tävlingar.


Dag 6 gick jag och Isabelle upp i parken. En himla fin park (som ni ser). Vi tog kort och siktade in målet mot vattenfallet.


Jag fixade håret också.
På den här bilden kan man zooma in stranden och hitta mamma och pappa med parasollet. Väldigt roligt.


Dag 7 åkte vi till en främmande stad, Antibes. Det kostade tio spänn med bussen. Vi tänkte oj vad bra, vad billigt, men på hemvägen betalade vi nästan priset för ett tåg istället. Det var varmt och svettigt och bussen stannade överallt så det tog dubbelt så lång tid som det skulle. Antibes var fint dock. Vi var på picasso-museet.

 

Sedan åkte vi hem, helt enkelt!

 

Godnatt.


The Jane Austen book club

Har hittat en ny bra film som jag kollade på igår kväll i min ensamhet. Jag dök på den för flera veckor sedan när jag hade en Hugh Dancy-period, men det visade sig att även han som spelar Damien i säsong 3 av Gossip girl är med i den (!) believe it or not. (så konstigt för jag har kollat upp hans wikipediasida alldeles alldeles nyligen). Han som är skitlik zac efron och spelar huvudrollen i den amerikanska klassiska gamla barnfilmen Air bud.


- A french teacher who's never been to france?

Det här är min favoritkaraktär. Emily Blunt spelar henne mycket bra. Hon är reserverad men intressant. Hon heter Prudy.

 


Det här är Allegra, och hon är lesbisk.


Alla i filmen är inspirerade från varsin Jane Austen bok, och denna unga dam vid namn Sylvia är inspirerad av Emma. En match-maker alltså.


Detta är Grigg.


Detta är Airbud/GossipgirlDamien/Janeausten Kevin Zegers.


Han är en elev. I say no more.

Sex människor skapar en bokklubb, där de betar av en Jane Austen varje månad för att sedan samlas och diskutera dem. Det finns sex stycken böcker hon har skrivit.

Trailer:Ha det gott!

på begäran (erkänn att man känner sig märkligt cool när man får skriva "på begäran"?!)
Bästa platsen på sommaren är: I Sverige, vid en sjö helst. Med massa massa älskvärda vänner. (TYYYYP vid Anton och alexanders hus.)

Om jag vore en sommarplåga vore jag: Alors on danse. Jag pratade flytande franska i ett tidigare liv, det är jag helt övertygad om.

Jag lämnar inte hemmet om sommaren utan: Mopedhjälm, för Härlunda är kanske inte alltid den attraktivaste sommarplatsen. Hööö hööö hööö. Annars får jag hålla med Juddan: vattenflaska.

Om jag vore en glass vore jag: Jordgubbsglass tydligen. Så här motiverar testet:

A bit shy and sensitive, you are sweet to the core.
You often find yourself on the outside looking in.
Insightful and pensive, you really understand how the world works.

Dessutom passar jag tydligen bäst ihop med chocolate chip ice cream. Jaha ja! Testet gjorde jag här.

(Förresten, om ni frågar vilket glasstjej jag är så är jag en Mint chocolate chip ice cream tjej. Detta för att jag är "Creative. Expressive. Unique." Tackar, man tackar. Det testet kommer härifrån.)

Steka eller inte steka? Steka lagom. (hurra!) Jag vill vara brun som en bajskorv men det lyckas jag aldrig med. Jag skyller på tidsbrist. Det är nog när jag tänker efter ganska sant.

Jag gllar sex on the... är det beach de har tänkt att jag ska svara här eller? HAHAHA! Jag hatar stranden.

Sommarens mest överskattade är: Sommaren går inte att överskatta. Typ, nånsin. Men kanske soliga dagar utan vind. Skapar endast svett, klibbighet och huvudvärk. Och en skam om att "i ett sånt här väder borde jag vara ute, men det är jag inte (för som sagt, det är bara jävligt)".

Svensk sommar är: En sjö, massa vänner, åna, äventyr. Massa vänner, igen. FRIHET. Ute.

Flipflops är: skitbra badskor. Man bryr sig inte om de går sönder men de ser samtidigt chill ut. De hör stranden till.

På sommaren läser jag: I sjuka mängder. Nästan. Sommaren är perioden då jag har som mest ledig tid, och egentligen älskar jag att läsa, men har liksom aldrig riktigt den tiden. Därför läser jag mycket på sommaren.

Det värsta sommarragget jag haft har... Hm. Jag har aldrig haft ett sommarragg.

Bästa sommarplagget är: Klänning såklart. Och sandaler. mmmm.

När höstångesten börjar komma brukar jag: Bli sjukligt deprimerad över hur lite jag fått gjort men ville göra. Framförallt vara med skagisar. Den stora Skagadepressionen sänker sig lite över mig.

 

Midsommar 2009 - årets midsommarstång var typ dubbelt så bra. Minst.


anthropologie

Fina kläder allesammans!

Här.Det finns en viss mängd ögongodis, mycket värd att beundra, trots att allt är från USA och för dyrt för att importera.
Fast ärligt talat, jag är mer kär i sidan än själva kläderna. Mycket fint upplägg.

tänk er mig; en LEDARE!

Mwahahhaha!

Nä jag skoja. Jag skulle aldrig vara så grym.

Idag har jag varit med och planerat inför ett läger i höst. Jag ska vara LEDARE! TÄNK ER! Det ska blir riktigt roligt, jag ska få prata djupa saker och sånt, tillsammans med de andra skaraskagisarna. Jag började redan planera på moppen hem. Kom inte fram till så mycket, det surrade mest runt massa olika tankar. Jag måste organisera med papper och penna någon dag.

Vi fick gratis frallor, hurra, och te eller choklad eller kaffe. Jag drack te och choklad.

Jag hoppas ni för anteckningar på det här?!

Och jag träffade den trevlige unge mannen Per Boger. Han är en vänlig själ som alltid skrattar och gör en glad.

Det kommer att bli ett micket micket roligt läger.

RSS 2.0