luffeliluff

Kära läsare!
Nu är det dags för mig att resa ut i världen! Jag, Hanna och Judit skall ut och tågluffa, med start i morgon.

Jag ville bara upplysa er om den EMINENTA bloggen sompåenräls som jag från och med nu kommer att blogga ifrån. Men bara under resan såklart. Sedan kommer jag tillbaka hit.

Följ gärna sompåenräls! Läs och kommentera!

Puss och kram!


söndag

Idag har jag verkligen haft en Söndag.
Jag har packat ner en sisådär tre-fyra saker.
Eller packat ner och packat ner...
lagt i en hög på golvet i vardagsrummet.

Vår tågluff har blivit framknuffad en dag, vi reser på tisdag. Mig gör det ingenting, då kan jag fortsätta packa i sakta mak!

Sedan har jag cyklat lite, och fotograferat lite.
Jag cyklade till grillstugan och fick syn på världens största myrstack. Ellerja, nästan i alla fall.Ser ni, den är typ lika hög som mig! (Räkna även in att jag står i myrstacken, därav mitt frenetiska trampande) Tänk om mina ex-konfirmander-numera-vänner hade sett den! Åååhåhå jag skrattar inombords av bara tanken. De hade sprungit en halvmil av bara farten.

Och nu ska jag äta mat, spela flöjt, chilla och eventuellt packa lite till. Om jag orkar.


gnägg

Jag har en såndär segdag nivet. När man sovit drygt tolv timmar och kroppen håller på och vilar upp sig för fullt, så man inte orkar någonting.
Och då bestämmer jag mig, mitt ägghuvud, för att cykla in till stan. Men jag är hemma nu, ett grötigt 2-tons huvud senare.
Dessutom är det sånt där åskväder ute, då det känns som syrehalten i luften minskat drastiskt och luftfuktigheten ökat. Så jag cyklade gaspandes efter luft med ett huvud tyngre än ett kålhuvud. Ellervänta, hur mycket väger kålhuvud? Jag menar såklart nåt mycket tyngre (det låter bara såhimla roligt med ordet Kålhuvud).

Befann mig på biblioteket i skara i typ en och en halv timme. Letade efter bra pocketböcker att ha med sig när vi åker på måndag. Efter mycket läsande och lite letande hittade jag två helt okej böcker, och då drog jag hem.

Nu sitter jag i verandan, lyssnar på musik och kikar runt på InterNätet. Fantastiskt härligt.
Och snart, alldeles snart, ska jag orka mig ur den här fåtöljen och gå och packa upp mina saker från en alldeles förträfflig övernattning hos Matssons. Sedan kanske, kanske, jag ska börja packa så smått. Det är trots allt inte så långt kvar.

Anton och Alexander lärde mig att segla när jag var där! HURRA! Nu vet jag till exempel hur man kränger. Det är i alla fall något. Ett litet, litet steg framåt. Jag tror jag skulle kunna bli en riktig superseglare. Jag måste bara lära mig allt först.

PUSS OCH KRAM!


härlunda ekenäs

Nu har jag alltså som sagt kommit hem. Och när man har vart borta i fyra veckor, då märker man plötsligt massa saker man inte sett innan. Det är härligt. Men framför allt är det härligt att bara befinna sig på Ekenäs igen.


Mamma och pappa ser ungefär likadana ut, lite brunare bara.Överallt är det blommor! Och så grönt. När jag drog var det mycket ljusare grönt, nu är det nån mörk, klar färg som lagt sig över hela gården. Jag gillar't.När jag vaknade på morgonen och drog upp persiennerna fick jag se fem stora kycklingburar utanför fönstret. Bara sådär!


Arton kycklingar sammalagt tror jag det var.En del var sig väldigt likt.


Lite mer frukt och bär än när jag drog.


Och så mitt fina hus. Lägg nu märke till den gråa bågen som m&p har fixat när jag vart borta.

Åh ja, jag är stolt över mitt hem.
I eftermiddag kommer Juddan och Hanna (hoppas jag) och nu är det järnet med planering alltså. På måndag drar vi ut i Europa på tågluff!

finfint

Nu är jag hemma!
Jag har ont i halsen och halsmandlarna, är hur trött som helst men hemskt glad att få träffa min fina familj igen. Och framför allt min bror, som åker iväg på cykelsemester i morgon bitti.
För er som undrar har jag varit ledare på ett konfaläger i fyra veckor. Där har jag stött på massa fina ungdomar, som lärt mig allt möjligt. Att gnälla värre än örebroarna själva till exempel. Och nya bra låtar i Ung psalm.

Men nu ska jag sova och bli frisk.
Jag återkommer, så att säga. Godnatt!

RSS 2.0