DAG TRE PÅ TJÖRN

Hola amigos.
Trivs ändå himla bra här. Om 17 minuter är det badminton ute i det gröna, och just nu sitte jag på  mitt rum och tuggar på en polkastång.
 
Jag har liksom varje dag ett litet småproblem, i måndags var det jobbigt att vara social, igår tyckte jag mitt rum var för litet, och idag är jag nervös över att alla andra är sådana. sjuka. musiknördar. typ spelar och övar hela tiden och kan allt.
 
Det kommer nog ta en stund innan jag har hittat min plats här, men varje dag är jag ju ett litet steg närmare. (Och missförstå mig inte, jag trivs verkligen sjukt bra här)
 
nej nu börjar det bli mörkt, och dags för badminton. I morgon ska jag försöka ta lite bilder, så ni får se hur FETT jag bor här. 
 
 
tjingeling!

@ 5CH00L

at school. andra dagen. det är himla nervöst att tassa omkring på okänd mark hela tiden, men det är ganska roligt också. Har precis köpt en nätverkskabel till mitt rum (hurra). känner mest för att sitta här inne och buffra grey's anatomy hela dagarna, men om jag inte ger mig ut och lär känna alla mina klasskamrater kommer det här stället aldrig att kännas som hemma. Måste ut och lära känna och prata med och känna trygghet med alla. Det kan kännas jobbigt i början men det är sju tusen gånger värt det i efterhand.

Nu: lunch!! (vi typ äter och fikar hela tiden. älskar't)


NUTID

Nu står jag precis på gränsen. Mellan dåtid och framtid. 
Ellerja, okej. Det gör jag ju alltid. men aldrig förr har skillnaden mellan dåtid och framtid varit så stor. bodde jag hemma, gick gymnasiet, hade sommarlov. Allt i sin ordning. Sedan bor jag på en ö, går på folkhögskola, lever knapert, bor på internat och har helt nya vänner.
 
Det är skrämmande. Det är läskigt och nervöst. Allt kan gå fel, precis allt. Jag kan få hemlängtan, inte passa in i klassen, inte orka ett år till av studier, inte vara lika musikintresserad som alla andra och inte spela lika bra. Maten kan vara äcklig, jag kanske förlorar mig själv! Men ändå. Kanske, kanske. Jag lär känna människor mer än någonsin förut, i ett rasande tempo. Flöjten blir plötsligt ett fantasitskt heltidsintresse, jag är aldrig trött på att öva lite och jag vet vad jag vill. Jag älskar mitt nya rum och att bo så nära mina vänner. Maten smakar utmärkt och plötsligt hittar jag min väg framåt, i livet.
 
Nu balanserar jag på gränsen, men i morgon tar jag steget över och då tänker jag inte låta skrämmande läskigt och nervöst vara ledorden. I morgon börjar framtid och jag tänker låta spännande, roligt, intressant och förnyande vara de adjektiv som styr mina steg.
 
 
aaaah jag är så frikkin poetic.
Tjo!

FREDAG

igår var jag i göteborg. Åt pizza och satt på henriksberg. Och sedan åkte jag hem.

Det var ändå himla fint.


FILM

har sett otroligt mycket på film den senaste tiden. de senaste dagarna. verkligen typ obscena mängder, film. Båda bullerby-filmerna, ronja rövardotter, down with love, this means war, the five-year engagement, the lucky one, och så säkert nån mer som jag har glömt bort. sedan i söndags!! i vilket fall. tänkte ge er snabbrecension av några av filmerna:
 
The lucky one
 
 
först: trailern suger. jag vet. 
den är bra. inte mycket mer att säga egentligen. ingen notebook-film, men ändå typisk nicholas sparks kliché-romantik. Lite överdramatiserad och zac efron är inte jordklotets bästa skådis. Men bra tidsfördriv. Och för övrigt: när någon frågar hur en film var och man svarar "jooo, men det var väl bra. ett bra tidsfördriv" så låter det så sjutkt negativt, men det är det ju inte??? jagmenar, film ÄR JU bara tidsfördriv, i 97% av fallen, och är det då ett BRA tidsfördriv så är det ju en bra film? sedan om man dessutom FÅR UT NÅT av filmen, så hör den väl till de ynka 3% eller nåt. En sista sak om the lucky one: den här låten, har haft den på hjärnan sedan jag såg filmen. bra.
Här kan ni se filmen, förresten. Ingen text, men ändå.
 
The five-year engagement
 
 
åh, alltså. den här filmen är SÅ ROLIG. SÅ ROLIG! De första 45 minuterna. blev så besviken när jag märkte hur filmen dalade. men jag rekommenderar den nästan ändå, bara för att den var så rolig i början. och jason segel är ju typ bara bäst.
Här kan ni se den!
 
This means war
 
åh, den var så dålig. och det värsta är att jag verkligen tänkte när jag började titta att: nej, den här filmen kommer jag nog inte gilla. Och så gjorde jag inte det heller!!! Men jag var nyfiken på hur den skulle sluta: om hon skulle välja någon eller inte. 
om ni ändå känner för att kika på den, så kan ni göra det här.
 
Down with love
 
 
den här trailern var OCKSÅ värdelös, men den här filmen förtjänar inte en värdelös trailer, så här har ni ett klipp från den istället. huvudkaraktärerna förbereder sig just för en viktig kväll. den visar kanske det jag älskar mest med hela filmen. stilen (alltså hennes KLÄDER och hennes HÅR!! genom hela filmen!!), känslan och musiken! hela filmen går i den här andan, och jag tror bestämt att den glider upp till topp 5 cecilias favoritfilmer. har faktiskt redan sett den förut, men kände för en repris.
jag tror bestämt jag måste tillägna den här filmen ett eget inlägg, någon dag.
här kan ni se den!
 
sådär! nu är det slut för F1LMN3RD ZEZILIA! 
 
Sovdags. korsning!
 
 

KVÄLLEN

Nu har jag kört bil längre än nånsin förut. Till sjövik! Och nu ska jag hajka längre än nånsin förut. Ses på lördag!


Kvällen

Jonatan och Edvin hade köpt vattenmelon (!!!) Kvällen är gjord!


RSS 2.0