dejta soffan

Jag och soffis trodde vi skulle mysa tillsammans ikväll. Mys mys mys. Gosa ned oss tillsammans och inte röra rumpestumpen en centimeter på hela kvällen.
Men så dyker Isabelle och Hanna upp, tjingeling! Himla roligt. Vi ska se på film och käka chokladpudding. Mums filibabba.

Just det! Lösningen till youtube-filmen. I youtube-filmen pratade vi om DIN TUB, 6:e TRÄFFEN samt att klättra i träd. Resultatet blir då att man skulle söka på "klättra i träd" på youtube (din tub) och välja sjätte träffen bland resultaten. Videon man hamnade på då hette "Naturrutan klättrar i träd" och det innebar alltså att man skulle ta sig till Naturrutan på skolan.

Tadaa!

Nu: PÅSKLOV!äggeliägg

Jag lovade ju att dela med mig lite av vår påskjakt.

Här letar vi efter ett ställe på skolan. Kan ni räkna ut vilket, och hur man ska tänka?
Lycka till!Jag publicerar svaret nästa gång jag bloggar.
Tjo!

Påskjakten

Jag vet inte hur många av er som hann kika på mitt Påskjaktsinlägg innan jag tog bort det, men jag kanske ska förklara mig. Jag och Axelina anordnar en påskjakt på skolan, vi gömmer ett ägg varje dag och lägger ut kluriga ledtrådar såväl på skolan som på youtube som slutligen leder fram till ägget. Det är hur kul som helst. Extra roligt, men nervöst, är det nu också när jag sitter och ruvar (ellerja, ruvar och ruvar... håller koll) på vårt lilla ägg och plötsligt ser folk gå omkring och leta runt omrkring mig.
För tillfället står två tjejer en bit bort och pratar med bibliotikarierna, och frågar om de vet något. "- Mitt i gröten finns en mandel, stod det.... och så ett par glasögon efter".

Kan ni räkna ut vad vi menar?

Jag tycker att vi har varit briljant smarta. Även om den allra sista ledtråden är lite väl långsökt och kräver egen fantasi.
I morgon ska jag visa er en annan av våra ledtrådar, så får vi se hur smarta ni är.

HEJSVEJS!

Göteborg är staden på G

Gårdagen spenderades i Göteborg med en fin klass. Axelina var sinnessjukt trött men överlycklig för hon lämnade in sin gigantiska samhällsuppgift i bussen ner. Hon hade sovit typ 5 timmar/natt de senaste dagarna och jag förstår inte hur hon orkar. Vi käkade på ett Franskt fik och sedan gick vi till konserthuset för att kika på när
Rikssymfonikerna repade med en grym dirigent som jag inte minns namnet på. Sedan blev vi lite guidade och sedan åkte vi hem. På hemvägen fikade jag och Axelina. Alltså seriöst fika. Vi gjorde om våra säten till ett KÖK, typ. Skar frukter och gjorde en fruktsallad. Hällde upp te, skalade ägg, skar äggen och lade dem på mackan. Det var gott. Sedan somnade Axelina mot min axel och jag läste igenom 300 kommentarer på niotillfems senaste inlägg och det var himlans fint.

 

 


once again

Idag var jag lite väl optimistisk vad gällde vädret och använde jeansjacka som jacka till skolan. Den som går att använda som jacka när det är sommar ute. Det var kallt. Väldans kallt.

Så nu sitter jag här i min jacka och sjal och inväntar bättre tider.
Och medan jag gör det så lyssnar jag på www.gomixit.com. Där hittar du alla möjliga mysiga naturljud, djurljud och andra läten. Som hjärtslag, barnskratt, Darth Vaders andetag och fotsteg i snön. Man kan spela upp max fyra ljud samtidigt och sedan är det bara att sitta ned och njuta, framför datorn. Perfekt när man gör läxor, bloggar, skriver recept eller vad man kan hitta på.
Jag har ikväll letat efter vegetariska recept på nätet och skrivit in dem i en liten grön bok. Det är VERKLIGEN på tiden att vi får lite större variation i våra vegetariska vardagsrätter! Har ni tips på något billigt, enkelt vegetariskt, länka gärna. Men nu har jag skrivit in falafel, squashbiffar, vegetariska burritos, pizza verde, blomkålsgratäng och paprika- och zucchinipasta. Så NÅGONstans ska vi nog komma!
Vad jag EGENTLIGEN skulle ha gjort ikväll glömmer jag bort och skjuter undan. Bort problem, BORT!

Tjofräs!

denna webcam-helg alltså

Fortsätter min trend att visa dagens humör i en snapshot från min dators kassa kamera.Äh, jag vet i sjutton vad jag visar med den här bilden. Hur umåtelig cooooooooooooooool jeg er. (Som slänger mig med norska termer och allt. VA!)
Idag sitter jag i köket, har sökt folkhögskola och funderar på att cykla. Tror bestämt att jag ska göra det. Jag måste ut nu, det är patetiskt hur lite jag har varit utomhus den här helgen.

Igår var jag på audition till en musikal. Det är allt jag orkar säga om den saken.

Tjingeling!

idagskins.
jag kommer fet-ångra att jag inte varit ute i det världsbästa vädret idag. meeen snart, ska jag ut. snart.

gårdagen var frikkin awesöm.
shuuuuu!

glädje

ikväll skall jag vara på glädje och sprida glädje och uppleva glädje. och äta mat.
tjulululu nu drar jag.

åh. åh. åh.


kommentera mera

Det går nu att KOMMENTERA på min blogg igen. Hurra! Jag antar att det gläder mig själv mer än någon av er.

En kommentar är så lätt att ge och så rolig och glädjande för den som får den. Jag borde kommentera oftare själv.

Ny funderar jag skarpt på att sova. Men så var det ju den där engelskaläxan...

Kirrat kamel

Idag gick jag och kamelen till skolan för att förbereda barnprogrammet jag och fem klasskompisar har satt upp. Sedan bar det iväg mot förskolan för att visa upp det. Roligt men fruktansvärt tröttsamt. Åh, jag är verkligen helt slut nu.
Som tur är har jag redan slutat. Och så har vi studiedag på måndag också. Topp!


intressen

Vet ni vad jag tycker om att göra?

Jag tycker om att skriva. Att verkligen lägga ned tid på bara en liten text. Att sitta med så mycket inspiration att det spricker i bröstet på mig.
Jag tycker om att spela musik. Att utforska och leka. Och att spela bara för att det är roligt. Inget annat än för nöjes skull.
Jag tycker om att fotografera, och framför allt naturen.
Jag tycker om att gå långa promenader i kängor med kameran i högsta hugg. Jag gillar att sitta vid grillstugan ensam och fundera.
Jag tycker om att vara med Judit. Eller föralldel bara prata i telefon. Jag gillar att jag får henne att skratta och jag älskar att hon känns som mig.
Jag tycker om att experimentera med photoshop och jag slår vad om att jag skulle älska att experimentera med Edvins nyinköpta prylar, han har skapat en ministudio med linebox, midikeyboard och Cubase.
Jag tycker om att gå på konserter och musikaler. Shower.
Jag tycker om att blogga. Jag brukar tänka på långa inlägg jag ska skriva men som aldrig blir av.
Jag tycker om att spela teater. Jag älskar verkligen att få gå in i en annan roll, att låtsas vara en annan person.
Jag tycker om att vara med mina vänner. Att baka och kolla på tv-serier med Hanna. Att göra absolut ingenting eller gå på stan med Isabelle. Att dansa hela natten och prata hemligheter med Axelina.
Jag tycker om att sticka och virka och sy. Om jag bara vore lite bättre på det.
Jag tycker om att paddla kanot och leva friluftsliv.
Jag tycker om att läsa.
Jag tycker om att spela rollspel med bästerollspelsgruppen SimonSays.

Ni ska veta. Det här är inte bara en lista på saker jag tycker om. Det här är en lista på allt jag inte hinner göra just nu. Och för varje rad jag skriver gör det lite ont i hjärtat för jag vet hur gärna jag vill göra allt det här, på en gång, men som jag inte hinner. Jag kommer hem från skolan med en sten för att jag har en liten putteläxa. En liten putteläxa. Och jag FÖRMÅR inte göra den.
Det är egentligen inte det jag vill ha sagt i och med det här inlägget. Vad jag vill ha sagt är: I höst.

I höst.

Åh, jag ska göra precis vad jag vill. Precis vad jag vill. Jag ska spela trummor och dragspel och flöjt. Jag ska spela teater och jag ska vara med mina vänner. Jag ska blogga som en galning och jag ska resa.

Keepin' me goin'clementine klementin

Idag har jag varit i Herrljunga. Och ni anar inte hur smidigt det är att ta sig dit från lilla härlunda, till och med på en lördag. Jag hade knappt fem minuters väntetid i Falköping efteråt. I'm impressed.

Det var väldigt trevligt där, lärde mig massa intressanta saker. Och jag stötte på flera trevliga människor, bland annat en livs levande clementine.


Kanske var det mest för att de har likadant härligt hår, men jag tror inte det. Spontan, oblyg och så glad på nåt vis, de hade liksom samma energi. Emma du borde se filmen och avgöra om du håller med. Det slog mig så plötsligt så jag var bara tvungen att berätta för någon.
Clementine är en karaktär i Eternal Sunshine of the Spotless mind, om ni undrar. (bra film förövrigt, se den!)

Nu käkar jag fondant och myser.

Tjo!

RSS 2.0