Kvällssol och förstadopp

Igårkväll såg det ut såhär hemma hos oss. Allt blev knallgult, och det var så himla fint. Nu är det sommar, på riktigt, sommar. Och jag ska premiärbada i åna med fina fisken vänner. Gosh, idag är livet på min sida. Puss!


fina kroppen

min fina lilla kropp. som gör så mycket gott för mig.
två friska ben.
klar i knoppen.
och mina fingrar; ett slående exempel på kroppens och lill-knoppens samarbete. Tillsammans har de lärt mina små fingrar att spela mästerverk på flöjten.
Och så två fina ögon som ser världen, varje dag. När det regnar och snöar. När solen strålar och hela världen blir gul. Jag ser mitt hem. Och framför allt mina medmänniskor. Min fina fina bror. Min lilla lax.
Jag gråter och skrattar. Det bubblar i magen på mig.
Känslorna jag känner kan överföras till fysiska känslor i kroppen. Tänk! Sockerdricka i magen när jag är lycklig, kramp-ont i magen när jag ser på något romantiskt, klump i halsen när jag är ledsen.
Den är så fin och bra. Kroppen. Och sedan ska jag lämna den, den ska ruttna i en kista nånstans, långt från någons ögon att se. Den finns bara till här för mig och för allt jag har lust med.

Och så ändå klagar jag bara på den. Lilla lilla kroppen. Ändå duger den inte.
Varför gör människan så?
En människokropp är så ofattbart fin och den kan göra så ofattbart stora saker.

Lilla lilla lill-kroppen.
Jag vill bara gosa med den.Idag säger kroppen ifrån. Jag har inte uppfyllt en av de absolut viktigaste reglarna som finns för att leva. Nämligen att ta hand om mig själv. Det är regel nummer ett. Regel nummer två är: när du har avklarat regel nummer ett, ta hand om dina medmänniskor också. och typ älska. dem. Fina regler, tycker jag. I alla fall! Idag sprutar det blod ur näsan på mig, för min stress har gått så långt att till och med kroppen griper in och säger ifrån. Jag tror inte min kropp förstår vilken tjänst den gör mig. Bäste-kroppen! Nu blir det ingen mer Ljudteknik, Stefan får säga vad han vill och mitt betyg får fara åt helsefyr. För vad gör ett putte-betyg i Ljudteknik för världen egentligen? Och för mig? Jag har ju redan fått allt jag behöver, världens finaste gåva någonsin: ett kropp och en knopp.
Tack för det.

Och tack kroppen. Du är allt bra, du. Den bästa vän man kan ha.

räddaren i nöden

Jag har den här helgen pluggat nå så djävulusiskt. Och lyssnat på musik samtidigt. Och är det NÅT jag har lärt mig så är det vilken musik det är lättast att plugga till.

Sån här musik. Pampig, maffig filmmusik som bara ökar och ökar mer och mer i styrka tills man typ dör av hur FRUKTANSVÄRT LIVSAVGÖRANDE DET DU PYSSLAR MED ÄR.

Det känns typ som att jag räddar världen genom varje. litet. knapptryck. och. redigering. av. dokumentet. JAAAA! HON GJORDE DET! HON GÖÖÖÖR DET! HON KAN! HON TAR STEGET... HON TRYCKER PÅ  KNAPPEN OCH JA, JAAA, GOTT FOLK!!! HON HAR GJORT DET IGEN!!! ÅTERIGEN SKRIVER CECILIA EN MENING I SITT DOKUMENTET OCH FOLKET GRÅTER AV LYCKA, DE GRÅTER, DE PRISAR HENNE, DE HURRAR OCH ROPAR. MER ORD ÅT FOLKET! MEEER OOOORD ÅÅÅT FOOOOLKEEEEET!! CECILIA LYFTS UPP! HON ÄRAS OCH PRISAS! ALL MAKT ÅT CECILIA, ORDETS BEFRIARE!!!! HON SÄTTER SIG IGEN.. HON SAMLAR SIG.. OCH HON.. NÄ, JAG KAN INTE TRO DET!!! SKRIVER HON?? JAAA!!! HON SKRIVER YTTERLIGARE EN MENING!!!!

Jag måste göra en pampig super(o)tuff musik som man dör av - spellista, som jag kan lyssna på när jag pluggar.

Och jag gör det. Snart, alldeles alldeles snart, är jag klar. AHMAJGAAAD.

trucs à faire

Jag har nu avklarat RELIGIONSPROV på min lista men även lagt till två nya saker som jag hade glömt. -1 alltså. Men här sitter jag i mitt lilla lusthus och försöker avklara även ENGELSKAUPPSATS. Det går sådär. Jag har haft SÅ svårt att välja ett bra ämne och jag har fortfarande inte kommit på nåt bra (det ska vara inne i morn). Så nu får det bli mitt halvkassa ämne The American Dream och så får det vara så. Det är så mycket tråkigare att skriva bara. Jaja, back to work, Cecilia!

XOXO
KRAMZ

Tasks

Jag har skrivit en enorm lista med allt som är kvar innan studenten. Det allra sista rycket. Det känns så skönt att kunna göra ett enormt kryss när man är klar och se hur listan minskar. Simons tips (tack). De två översta är nu avklarade. Dags för utvärdering!


wander

Jag har hittat en helt underbar app som heter Wander.
Du blir slumpad en annan medlem och så är ni varandras reseguider i en vecka genom att berätta om den staden ni kommer ifrån och om ert liv. Era vänner, mat ni gillar, ställen ni går till, byggnader, grafitti etc.
Just nu är min guide en fransk tjej som heter Charlotte och som kommer från Marseille.
Varje dag får man tre nya uppdrag som man ska genomföra. Dagens uppdrag är att visa:
1. My friends
2. Somewhere my friends like to go
3. Something I spend a lot of time on.

Hur kul som helst! Igår visade jag henne en osthyvel och skaras busstation.Jag vet inte om det finns för Android, men för iPhone finns det i alla fall. REKOMMENDERAS!

RSS 2.0