PASTA CARBONARA

 
Jag och fina isabelle satt igår kväll och drömde om mat och resor och så kom jag på, kan vi inte göra spaghetti carbonara? Har liksom alltid velat prova. Sagt och gjort! världens finaste grej. Du ser vad som behövs ovan (det gröna är persilja, och det är grädde i skålen)
 
börja koka pastan direkt.
 
 
dela bacon i mindre bitar och fräs i stekpanna
 
 
riv massa parmesan. vi hade typ 1 dl per/person.
 
blanda parmesanen med lite grädde, salt, peppar och en äggula.
 
häll sedan av pastan i ett durkslag, och fräs hackad vitlök + lite gul lök i kastrullen en snabbis. häll sedan tillbaka pastan tillsammans med baconet och parmesansåsen. rör om ordentligt, i med svartpeppar och servera sedan direkt. 
 
 
strö på mer parmesan, och persilja. och en äggula som personen som äter ska röra i själv.
 
 
hur gott som helst.
 

NÅGRA DAGAR

hej på er! tänkte visa er vad jag har pysslat med de senaste dagarna.
har till exempel stått på högsta punkten på vår gård: skorstenen. det var fint. lite för mycket flygmyror för min smak, men utsikten kan man inte klaga på.
 
jag har legat i en hängmatta, slumrat och lyssnat på bo kaspers samt legat på vår gräsmatta och kikat upp på en klarblå himmel. blivit lite brunare om benen.
 
Badat med två fina vänner.
 
och idag har jag varit hos hanna. Hon hade den här fina bönen på sitt kylskåp. Vi käkade varma mackor med världsbästa pålägg (som typ aubergine, paprika, soltorkade tomater och rödlök) och vi kikade på Man on a ledge (bra film!).
 
Påväg dit och hem cyklade jag i godan ro, lyssnandes på Sommar i P1. Malin Åkerman och Helena Bergström. Det är så fantastiskt mysigt att cykla och lyssna på sommarpratare. (tips!)
 
Ikväll har min finaste fisk varit här. Vi har plockat kantareller och kikat på How i met your mother. Nu har hon åkt hem, och här sitter jag, välkomnar soffan till mitt liv. Vi ska umgås tillsammans nu, hade jag tänkt. trekant med soffan och macis.
 
Den här veckan alltså; som ni ser. 
Jag älskar den.
 
Ta dagen som den kommer.
Jag älskar det.
 
Göra ingenting.
 
over and OUT.

HEMMA

tänk, ett likadant inlägg satt jag och skrev för drygt ett år sedan. Men nu är jag alltså hemma igen. Ligger för tillfället förträffligt skönt i en hängmatta och insuper den trevliga miljön bestående av kottar, barr och TRED. idag gick jag upp I OTTAN (det vill säga typ halv åtta) för att hjälpa stamcellerna (ett ord jag MÅSTE lära mig att börja använda. tack hanapee) med vårt tak. har lyft tegelpannor så det står härliga till. huset ser ganska lustigt ut, om jag får säga det själv. bra gjort (klappar på axeln).
 
 
Idag är det dessutom bästa sommarvädret så kanske kilar jag ned till åna för ett dopp I DET BLÅ. eller gråbrungröna. Fast innan dess ska jag torka mat. KÖTT. härrrligt.
 
ni ska få se lite av vad jag pysslat med nu under fyra veckor, tänkte jag.
 
Här är min fina lilla körsbärsgrupp. Vackert ackompanjerade av fyra (och jag citerar:) håriga bajshögar (-en konfirmand). hej hästarna! så vi tog kort med dom, och dess ägare (ursprungligen från kumla), och sen drog vi. shazam!
 
Körsbär återigen. Här på paddelhajk, käkar frukost på klipporna. Grutt MÄ BLÅBÄR PÅ (!!) och annat trevligt.
 
 
här står hon. coolingen herself. med kavaljer SHCOZEFF. på PARTAJET. som jag för övrigt rappade på. Åh! ska se om jag hittar en bild från det.
 
Jamen, se här.
det var fina greger, det. Wailade gjorde jag också. I refrängen.
 
nu måste jag kissa!
tjing fling ding jag e king på rim-ng.
 

sista lediga dagen

idag sover jag bara. hela dagen. tänkte åka in till töreboda och klippa mig men nej, inte ens det orkar jag. Det blir att ligga i sängen, kika på dexter, tälja lite och ta det lugnt. hääärliiiiigt.

tillbaka!

hej vänner och ovänner.
jag befinner mig på skagagården som konfirmationsledare i fyra veckor.
det är alltså därför det har verkat lite... dött. här.
 
tänkte bara sticka in huvudet och säga hej! jag kommer tillbaka.
men inte än på tre veckor. 
 
kanske lite småinlägg då och då. kanske.
 
tjingeling!
 

RSS 2.0