allt som jag inte hunnit skriva om förut

Nu har det gått jättelänge sedan jag bloggade sist, och självklart har ni missat något.
Förra helgen var jag och min familj i Stockholm och firade min mammas moster Stina. Hon fyllde 70 år för en vecka sedan i morn. Hon var glad i hågen, vi var i en liten lokal nära hennes lägenhet som hon just har köpt och är mycket nöjd med. Det var roligt att träffa alla mina sysslingar som jag knappt träffat förut. Har aldrig riktigt varit på ett sådant kalas med massa barn förut. Sist jag var det så var jag själv ett av barnen, liksom. Det var väldigt..... hög. volym. Och energi. och så.


Vi spelade ett tråkigt spel. Jag skulle hämta en kortlek och fick syn på en. trodde jag. när vi kom tillbaka visade det sig vara något annat tråkigt.


Här har vi Stina och Filip.


Emil, den yngsta av alla barnen. Väldigt söt men också väldigt förkyld och en... morsgris.
Jag och Edvin spelade och sjöng.

Veckan innan det, så hade jag klasskalas. Det var fruktansvärt lyckat. hade jag aldrig trott att det skulle bli det. verkligen jättelyckat. Det är väl för att jag går estet kanske. Alla var underbart utklädda och spelade jättebra.
Innan så stod jag och bakade kladdkaka:


Och då var jag så nervös och glad och lyssnade på bra musk på radion så jag dansade lite också:


Det var roligt.

Så. Nu har jag klarat av två helger. En kvar, och det är den senaste.
Nu i fredags kom Isabelle hem till mig.

Det var extremt trevligt, men jag var så himla trött efter en hård skolvecka så det blev mest... chill.

När Isabelle kom så satt jag och kollade i en ritlåda mamma har gjort i ordning. Där finns massa gamla ritningar frår när vi var små. Här är ett häfte med små argt klippta lappar med argt skriven text som jag har skrivit till Edvin när vi var små. Fruktansvärt sött.
Jag ska låsa in dig i kylskåpet. Vilket hot! Och sedan, för att förvärra saken;


Kylskåpen är fula.

Jag hittade en plan jag skrev, säkert i nollan, till vår favorit rast-lek; pussleken.Och en skylt jag antagligen hållt upp för min mor eller far en mulen kväll när jag var liten.


I går hade vi earth hour kväll hos Mikael. Vi lyssnade på musik och spelade Med andra ord. och det var nog ungefär det enda vettiga vi gjorde.

hejdå!


www.swedenorganics.comNär man hittar ett par sådana här byxor I EKOLOGISK BOMULL (!!!) för 599:- så önskar man bara att man hade brunt hår. Suck.
Tror inte att de skulle vara lika snygga på mig som de är på henne. Även om blont hår också funkar.
Tröjan kostar 335:-
Båda två är de sista exemplaren som säljs ut.

Estet i allmänhethej
i veckan har min bror gjort sitt intagningsprov. Jag hoppas så innerligt att han kommer in, för på estet trivs man liksom alltid.


förresten, när vi ändå pratar om estet, jag vill bara klargöra en sak för er alla läsare som inte läser estet.
Det är faktiskt inte en så slapp linje som alla tror, så gå inte omkring & tro att ni har det jobbigare än mig för jag har det minst lika jobbigt (tror jag, jag vet iförsig inte riktigt hur jobbigt ni har det).
Jag börjar alltså klockan åtta varje morgon och kommer hem som tidigast tre, och det är på onsdagar. Då slutar jag egentligen klockan ett, men går man estet i skövde så är det inte säkert att alla bussar matchar hela tiden. Tisdagar och fredagar kommer jag hem tjugo över fem och på måndag och torsdag klockan fyra. Jag har lika många prov som de flesta, idag hade jag historiaprov, mellankrigstiden och sndra världskriget, det var nog runt 40 sidor i vår historiabok tror jag. I morn har jag matteprov, Matte A.
Jag har fyra timmar matte i veckan, två timmar matte A och två timmar matte B. Jag har två timmar franska, historia, svenska, engelska. Sedan ovanpå alla vanliga kurser har vi kultur- och idéhistoria, två instrument som man ska öva på varje dag helst (egentligen), och kör, ensemble och GeMu.
tack, nu är mitt lilla tal färdigt. Vi har det inte så fruktansvärt lätt.

På Lördag ska tjugo personer av de tjugonio (förutom mig själv) personerna i min klass komma hem till mig (gulp!) och de ska få uppleva ett mordmystierium. de har alla fått varsin roll och ska försöka lista ut ve, det är som har mördat greve Rickard leijonhufvud.
Det värsta är nästan att de är så fruktansvärt taggade! De går omkring och pratar om det hela tiden, när börjar det, jag ska ha på mig si och så, oj, är vi ovänner? kommer vi få mat, ååh det ska bli så kul.
jag tror att de har för höga förväntingar. det är synd, för då kommer de att bli besvikna. och då blir min lilla fest misslyckad.
Du kan läsa om mitt mordmysterium (och andra) här.

Nu känner jag på mig att jag har skrivit för mycket för att mina stackars läsare ska orka läsa. STÅ UT!

kram

es hora de ... Película número tres!

si, jag slänger mig med spanska termer ibland! ellerja, google translate gör det.

FILM NUMMER TRE
Det här är en film som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Ja, precis som de andra och de framtida två som jag inte har presenterat än. here comes...

SMALA SUSSIE

- Brorsan, vart ska du?
- Nånstans där de inte visar halva filmer. Stockholm!
- Men mamma då ska jag ta hand om henne helt själv eller, jag vill också flytta till Stockholm.
- Nej! Det är för farligt för dig där! Det finns fullt med knarkare överallt som sticker folk i benen bara för de tycker att det är kul, och så skrattar de elakt efteråt. Det är för farligt för dig där.

helt underbart gjord, beskriver verkligen känslan av att bo i utkanten perfekt!


-Tore Tumör. Mest känd för en tumör han hade haft i huvet; och efter operationen kunde han inte prata längre, och det blev ju ett problem. Som när han fick det brandgula pensionsbrevet på posten till exempel. Han fattade ju inte vad det stod i papperena. bara en massa nollor överallt! Det tyckte Tore var orättvist.

'

- Väs att du är sexton!
- Va?
-Väs att du är sexton!
- Jag är sexton!?
- Prova fjorton också.Skrev just en fruktansvärt rolig scen, men jag hittade den på youtube istället.


- Var inte orolig nu, erik. Jag kan berätta för dig, en historia om mitt eget liv, som påminner mycket om detta.  Men då måste jag ta den på engelska tror jag, annars börjar jag bara grina här, och det vill jag inte. I had a little frog once. A little green frog. very cute. And I loved that frog very much, it meant everything to me. and one day, i woke up; the frog was gone.
- Okej?
- And i thought to myself that if the frog is gone, i'm going to kill myself. So when I stood there, in my boyroom, with my stepfathers gun pointing at myself, ready to kill, the little frog walks in to the room like this. And he stands and look at me. Then i understood, that if you really really love someone, as my frog did with me, they, they can come back. And that's not only animals, it could be people also. So if Slim Susie loves you, she will come back. I promise. She's coming back. Be happy and jump on your moped and take a ride around the city and burnout and.. have fun. You and your moped. Thank you for listening. Over and out.

nu hinner jag inte mer om Smala Sussie, men det är en underbar svensk film, vinklarna de filmar i är perfekta, inte helt normala, och det är det härliga. jag rekommenderar denna film starkt till vem som helst!

dans dans dans!

Ikväll ska jag festa hos Jonas, sjuktihuvet roligt ska det bli, med tanke på hur lyckat det var förra gången också.

Jag brukar roa mig med att spå lite för mig själv, till exempel när jag spelar musik, så håler jag inne blädder-knappen och låter något konstigt random tecken vara tecknet som får mig att sluta bläddra och så väljer jag vilket låt det än blir och säger för mig själv att "texten i den här låten är min kväll" eller "Så här kommer min dag att bli" och liknande. Ganska underhållande. Så därför när jag gick hem från bussen gjorde jag naturligtvi det, och självklart självklart. såhär:

Well, you can rock it you can roll it
You can stop and you can stroll it at the hop
When the record starts spinnin'
You *chalypso* when you chicken at the hop
Do the dance sensation that is sweepin' the nation at the hop

Därför: ÅÅH VAD JAG SKA DANSA!
nej inte därför. bara för att.

hoppas ni också får en trevlig kväll!


RSS 2.0