gott nytt år!Kanske är jag lite tidig, men i morgon är jag upptagen med att ha roligt.
Gott nytt år!

Instagram

Jag har skaffat Instagram. Jag har ingen aning hur länge jag kommer använda det men just nu är det ganska roligt att ta meningslösa bilder och göra dem fina.
Idag skall jag baka paj, slå in en dansk julklapp och fortsätta att arbeta med mitt projekt. I morgon är det nyårsafton!
Fina fisken fint.


ÅH JULLOV

Idag ställde jag klockan, gick upp och åkte till Skövde. Fick saker gjorda som liksom måste göras. Isabelle mötte upp mig, vi chillade, jag hittade en jeansväst och hon en tweedkavaj. Det var härligt. Sedan åkte vi hem till henne, åt mat och kikade på hennes underbara tomtehylla. Fullt med tomtar överallt! Det var fint. Det var en fin dag.


vart jag mig i sibelius vänderIdag är jag FLITIG.
Jag sitter vid datorn och har som mål för dagen att arra hela Vart jag mig i världen vänder. Jojomensan, den ska med på mitt projekt.

TJO!


årets: musik

Jag vet inte hur många års-listor jag kommer publicera innan nyår, men vi får se hur många jag hinner. Nu ska jag visa er vad jag har spelat under året som gått.


Mitt år började med Syrinx, av kompositören Claude Debussy. Har spelat det sedan hösten 2010 egentligen, men nu i våras avslutade jag den. Fantastiskt spännande stycke som handlar så mycket om undertext och så lite om taktkänsla.


När våren nalkades började jag kika lite på St Saëns Tarantelle. Ett stycke jag har arbetat med hela året, faktiskt. Avslutades i tisdags på julkonserten i Varnhem. Jag hittade den av en slump på internet när jag letade efter flöjt+klarinett-låtar och fastnade för det direkt. Riktigt fint och härligt klassiskt stycke! Har varit en fröjd att spela. Men den var lite klurig, det kommer inte inte ifrån. Framför allt intonation och flöde.Detta stycke har jag haft äran att få framföra flera gånger, och skall göra det även i vår under musikgymnasiets marknadsföringsturné! Det är hemskt roligt. Stycket heter Serène och är skrivet av Ton Bruynèl, det är ett modernt klassiskt stycke för flöjt med en CD-skiva till, innehållandes bakgrundsmusik. Hemskt roligt att hitta på en undertext till.

Har även spelat Thomas Lowes Suite of Dances i min klassiska ensemble. Ett stycke för blåskvintett. Har inte hittat den på internet tyvärr.

Och mer än så är det inte, i alla fall inte inom flöjten! Lista klar.

Over and out.

familjestund har guld i mundIdag är Dagen D för den stora Julstädningen och Julbaket!

Full fart, som om någon tryckt på fast forward-knappen. Det är knäckebröd, fudge, julskinka och mjukt bröd som skall fixas. Plocka ordning, damma och dammsuga.
Men allt det här blir på någe vis lite roligare när alla hjälps åt.Idag har jag även längtat efter kvällen, då jag ska till Lovisa på ett allmänt trevligt julmys. Nu tror jag äntligen det börjar bli dags att göra sig i ordning. Kanske skriver jag en skvätt om det i morgon. Tjo!


list of 2011

listan har jag hämtat från Niotillfem.

Fem händelser som var bra det här året.
1. TågluffI somras var jag och mina kära vänner Judit och Hanna iväg på en fantastisk tågluff i hela europa. det var lärorikt och helt, helt underbart. Vissa speciella tillfällen i livet har en speciell känsla, som man liksom kan återkomma till och minnas när man tänker tillbaka till det tillfället? Min tågluff känns varm, tokig och lite sådär härligt nervös, ni vet. Lyckligt nervös. Det var så fint!

2. Konfirmationsledare

När sommarlovet startade åkte jag iväg till Skaga och var jag konfirmationsledare på ett 4 veckor långt läger. Det var det roligaste jobbet jag hade kunnat få! Jag trivdes så bra där ute i skogen och dessutom fick jag lära mig av de bästa ledarna du kan tänka dig och det är jag så hemskt glad över såhär i efterhand.

3. Let me entertain you

I våras medverkade jag i min hittills allra största konsert. Let me entertain you hette den och jag sjöng Falla Fritt och spelade flöjt på en Taiko-låt. Det var verkligen stort, en riktig upplevelse! Det kommer jag att bära med mig för alltid.

4. Körkort
I januari började jag intensiv-köra bil. Jag pluggade och körde, bokade lektioner och pendlade. Sedlarna flög iväg ur plånboken i en rasande fart. Sedan plötsligt, den 3 mars, fick jag mitt efterlängtade körkort. Det var helt underbart, vilken befrielse! Jag som bor på landet kan verkligen inte bli lyckligare.

5. vännerna


de bästa. jag kan inte säga mer. tack för att ni finns.


Fem händelser som varit sämst det här året
1. Den tiden då skolan liksom var det enda som fanns att tänka på och vart jag än satte mig så kunde jag inte slappna av.
2. När skolan plötsligt slutade vara rolig och varje uppgift blev ett berg som var tvunget att bestigas.
3. Helgen jag var på förträff långt långt borta och mamma ringde och berättade att hon varit med i en bilolycka och bilen var kras och mos men mamma var helt oskadd. tur i oturen men inte roligt ändå.
4. Alla de gånger jag tänkt på Isabelle och hur vi träffas alldeles för sällan.
5. De gånger jag bara längtat, efter annat.

Vad har du lärt dig i år?
I år har jag lärt mig så otroligt mycket om att vara ledare. Jag lärt mig att ju bättre du känner dig, desto bättre är du (har inte lärt mig att idka detta till 100% ännu dock. jobbar på det!). På tågluffen lärde jag mig mer om att resa och mer om mig själv. Har lärt mig massa massa nytt inom flöjt också, naturligtvis. Har varit en mycket lärorikt år, helt enkelt!

Blev året som du tänkt dig?
Ja och nej. Det blir aldrig som man tänkt sig, men å andra sidan har jag ju faktiskt genomfört allt jag planerat och blivit galet nöjd med det.

Vilka kläder har du använt mest?
Åh, nu i vinter/höst måste det vara min svarta kofta från Åhléns.

Annars har jag totalt överanvänt mina blommiga harem-liknande byxor från H&M. Kommer nog aldrig sätta på mig dem igen.

Vad har du lyssnat på för musik?
Mest lyssnade artister är helt klart:
Veronica Maggio
Den Svenska Björnstammen
Movits

Vad har du tittat på? (film, tv-serier...)
Har under året gått och blivit ett seriöst How I Met Your Mother-freak. Wow, jag är helt galen i det! Följer även Vampire Diaries, som också är hemskt spännande. Men det nöjer jag mig med, till skillnad från min seriegalna vän Hanna. Hon har startat en serieblogg som kämpar sig framåt och börjar bli nästan etablerad. Så stolt över henne!

Vilka människor har du hängt med mest i år?
Axelina, Jonas, Judit, Hanna, Emanuel, Kristian, August. Ungefär. Se ovan!

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Har träffat massa nya trevliga människor. Markus, Amanda, Fredrik och Johanna till exempel, som jag var ledare tillsammans med i somras. Jag har dessutom lärt känna många klassen under mig lite närmare och har stött på massa utomlandisar under min tågluff. Och alla är så himla fina!

Vad är det vackraste du fått i år?
Jag har fått massa massa vackra saker. Häromdagen till exempel fick jag ett så fint inslaget paket av Hanna. Bara paketet var helt underbart. Har inte öppnat det än, så jag kan icke förtälja något om det. Min mamma gjorde en så fin matlåda till mig i förrgår när jag ringde från Varnhems klosterkyrka (där vi skulle ha julkonsert) och var hungrig som en varg. I en liten flätad korg hade hon lagt alltsamman. Kycklingpaj med tomatsallad och med nygårda cola. Snälla mamma!

Vad är det bästa du läst?
En dag av David Nicholls. Fantastisk bok, fantastisk film.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
O ja. Det var det som var så himla fint med mitt år. Jag gjorde massa nytt! Både tågluffade och var ledare. Dessutom har jag fyllt arton och fått gå ut! Och säkert massa mer saker jag inte kan komma på just nu.

Vad var din största framgång 2011?
Körkortet.

Bästa köpet?
Jag införskaffade mig en Iphone 4s för bara några veckor sedan och det känns helt underbart! Jag känner mig så stolt och nöjd som hittade ett bra abonnemang också. Helt själv! Tänka sig, vad jag kan.

Vad spenderade du mest pengar på?
Se ovan.

Vad önskar du att du gjort mer?
Läst böcker, gått promenader och tagit det lugnt. Rest mer i Sverige, varit spontan och gått på konserter. Umgåtts mer med min bror. Men det gick liksom inte. Tagit kort däremot, det kunde jag baskemig ha gjort. Får se till att ändra det till nästa år.

Favoritvideo i år?
Simon och Ekarna kanske. Eller En Dag, eller Jane Eyre. Jag har inte sett så hemskt många filmer, hör och häpna.

Fler listor om mitt fina 2011 kanske dyker upp. Det får vi se. Nu ska jag sova. I morgon: julstädning!Julkonsert

Ikväll har jag haft julkonsert. Åh, jag har hört så mycket fint. Jag blir alldeles gosig i magen. Tjoflöjt!


JULMYSHELG

Helgen har varit så fin, så fin. Vi har luktat lite på julen, gosat ned oss i tända ljus och tjocka tröjor och sömndrucket satt på TV:n och kikat på julkalendern om morgonen. Bästa avslutet när vi vaknade och upptäckte att det var vitt på backen. Åh så härligt. Nu luktar det pepparkakor och jag kikar på Mysteriet på Greveholm. God Jul, vänner!


soran ismailDet här är helt sjukt.

på landet utanför skara

Ikväll var Skara med som en stad på På Spåret.
Stolt som en tupp!


heidenstam

Igår hade jag klasskonsert, det var fruktansvärt roligt och blev insane bra. Alla låtar jag var med på blev superlyckade! Bästa konserten hittills. Jag var lite ledsen för att ingen av mina vänner skulle komma, men när Lovisa, Jacob och Lina kom blev jag jätteglad (tack!).

nu är det fredag morgon och jag har svenska. Vi gäspar ikapp, kan man kanske säga, och inte för att lektionen är tråkig. Tvärtom är den intressant. På tre lektioner skall jag utforska Verner von Heidentsams liv och leverne. Han bodde i tiveden och älskade det! Bara det, liksom. Jag och Verner skall nog komma bra överens. Förhoppningsvis. Här är ett utdrag (eller om det är hela?) från hans dikt "Tiveden".

Hör furornas dova sorgemusik,
med förstämda trummor och tubor i moll,
en blåkullahymn med suckar och skrik
i ödemarken diktad av troll!
Här spökar vid pipande myggors dans
den tid, som före människan fanns.
Här grönska ormbunksskogarnas ättelägar.
Här hänga mossiga rullstensblock,
som tornats upp till cyklopiska väggar.
Här dyker kärrets förruttnande stock,
som ett sjövidunder till vattenbrynet
och skjuter i höjden det drypande trynet.
Reptillikt pansrade tallars rötter
stå våta i gyttjan som ödlefötter,
stå, fläkta ur jorden, som stora spindlar
vid ättestupan, där stigen svindlar.
Men stilla! En luden panna bräcker
de spröda kvistarnas nät och sträcker
förtorkade stubbar till markens ljung.
Det är älgen. Väldig och tung
som en mastodont han släcker
sin törst i kärret och skådar
med vilda ögon i bergets vägg,
och vattnet skvalar i silvertrådar
ur flåsande mule och raggigt skägg.
[…]

fina fisken fint. hej!

Marching fot life. Eller love, eller nåt.

Nu repar vi för fullt, ikväll ska jag sjunga i en jättekör. Här nedan ser ni utsikten från min plats, för närvarande the moniker. Jag börjar gilla honom mer och mer. Klartslut!


Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath awayFörsöker skriva ett engelskatal om min favoritbok (History of Love). Fastnar. I exempelvis det här: http://www.goodreads.com/quotes

christer och morgan

för den som är sugen på att se hur christer och morgan i p3 ser ut så går det bra att sätta på SVT1 just nu, de är nämligen med i På Spåret. Det känns himla märkligt att sätta ett ansikte till en röst som man hört under så lång tid och verkligen känner igen. Ikväll är jag bara hemma, och det är SÅ skönt. Jag tror jag ska lägga mig tidigt, ställa klockan på 09.00, gå upp och se på tjuvarnas jul. Med en kopp te framför mig. Och gärna insvept i en filt. TJO!

RSS 2.0